Monster starttasi keväällä 2014 Monster Klubi-työnhakutapahtumakonseptin, joka vuoden 2015 aikana laajentui kuukausittaiseksi, salit kerta toisensa jälkeen täyttäväksi tapahtumaksi. Vuoden aikana kuultiin useita ajankohtaisia puheenvuoroja mielenkiintoisilta vierailta. Tässä yhteenveto vuoden tapahtumista. Jokaisen kohdalta voit lukea kyseisen tapahtuman koosteen ja luennoitsijoiden vinkit työnhakuun. Osasta on saatavilla myös videomateriaalia.

Tammikuu – Myyntialan osaajien rekrytointitilaisuus

Tammikuussa Monster Klubi järjestettiin ensimmäistä kertaa rekrytointitilaisuuden muodossa. Paikalla oli joukko myyntityöstä kiinnostuneita työnhakijoita ja heistä kiinnostuneita työnantajia. Tilaisuuden tunnelmista voit lukea täällä.

Maaliskuu – Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen työnhaussa

Maanantaina 23. maaliskuuta 60 aktiivista työnhakijaa kokoontui Alma-talolle kuuntelemaan ja keskustelemaan työnhausta Monster Klubilla. Iltapäivän aiheena oli paljon toivottu omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen työnhaussa. Uravalmentaja Pilvi Nybom puhui työhausta oman osaamisensa myyntinä ja markkinointina. Tämä ei ole meille suomalaisille useinkaan kovin tuttua, mutta Nybomin neuvojen avulla oman osaamisen tunnistaminen on helpompaa.

Huhtikuu – IT-alan osaajien rekrytointitilaisuus

Huhtikuussa Alma-talolle kokoontui työnantajia sekä työnhakijoita verkostoitumaan ja tapaamaan toisiaan IT-alalle suunnattuun rekrytointitilaisuuteen. Lue tilaisuuden tunnelmia täältä.

Kesäkuu – Paneelikeskustelu työnhausta

Kesäkuussa Alma-talolla kuultiin vilkasta keskustelua työnhausta. Mukaan ilmoittautuneet työnhakijat olivat esittäneet etukäteiskysymyksiä, joiden pohjalta käytiin paneelikeskustelua mm. työhakemuksen ja CV:n, työhaastattelun ja alanvaihdon ympärillä.

Syyskuu – Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?

Syyskuussa pääsimme paljon toivotun aiheen, tulevaisuuden työelämän, mielenkiintoiseen maailmaan Tekniikan akateemisten Heini Hult-Miekkavaaran johdolla. Koostimme Heinin puheenvuoron pohjalta jutun, jonka voit lukea täällä.

Lokakuu – Videohaastattelu, video-CV ja visuaalinen CV sekä työnhakutapahtuma Tampereella

Videohaastattelut jatkavat yleistymistään, ja pieni joukko työnhakijoita on alkanut hyödyntää video-CV:n mahdollisuuksia esitellä osaamistaan jo hakuprosessin alkumetreillä. Näiden asioiden pariin pääsimme lokakuun Monster Klubilla. Tilaisuus on myös videoitu, ja videomateriaalin sekä linkit muihin koosteisiin klubilta löydät täältä.

Lokakuussa Monster Klubi vieraili ensimmäistä kertaa myös Tampereella. Jatkoimme hyväksi havaittua työnhaun paneelikeskustelumallia, jonka aikana työnantajat ja rekrytoijat vastailivat työnhakijoiden ennakkoon lähettämiin kysymyksiin. Keskustelun jälkeen päästiin vielä verkostoitumaan yritysten ständeillä. Tilaisuuden koosteeseen voit tutustua täällä.

Marraskuu – Piilotyöpaikat

Eniten toivottu aihe Monster Klubilla on tähän mennessä ollut piilotyöpaikat. Tähän kuultiin marraskuussa kaksi näkökulmaa: miksi työpaikkoja pidetään piilossa, ja miten niitä lähestytään ja haetaan. Myös tästä tapahtumasta on tulossa videotallenne Monsterin youtube-kanavalle tammikuussa.

Joulukuu – Osaaminen ja sen hyödyntäminen paremmin

Vuoden viimeisellä Monster Klubilla paneuduttiin osaamisen tunnistamisen kiemuroihin. Tilaisuudessa jaettuja vinkkejä löydät koosteestamme.

Monster Klubeja järjestetään vuoden 2016 alusta alkaen kuukausittain. Vierailemme Helsingin lisäksi kevään kuluessa myös Tampereella. Ilmoittautumiset tapahtumiimme löytyvät www.monsterklubi.fi-sivulta sekä some-kanavistamme muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa. Tammikuussa Monster Klubilla paneudutaan CV:n ja hakemuksen rakentamiseen, ja helmikuussa puhutaan työhaastattelusta. Tervetuloa mukaan!

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi