Tulevaisuus näyttää valoisalta, mikäli Monsterin kyselytutkimuksen tulokseen on uskominen. Mahdollisesti viimeaikainen positiivinen talouskehitys on antanut toivoa myös tulevaisuuden palkkanäkymille.

Monsterin kansainvälisen kyselyn aiheena oli ”Uskotko, että sinulla on urasi aikana mahdollista tienata enemmän vai vähemmän kuin vanhempasi?”. Kysely toteutettiin elokuun 2017 aikana eri maiden Monster-sivuilla. Vertailututkimukseen osallistuneet maat olivat Italia, Kanada, Ranska, Suomi ja Yhdysvallat.

Suurin osa (57 %) suomalaisista vastaajista uskoi, että heidän on mahdollista tienata enemmän kuin vanhempansa. Paljon enemmän uskoi tienaavansa 22 % vastaajista.

Vaikka enemmistö suomalaisista vastaajista uskookin, että heillä on mahdollisuus tienata enemmän kuin vanhempansa, oli suomalaisten tulos aavistuksen negatiivisempi kuin kaikkien kyselyyn osallistuneiden maiden keskiarvo. Kaikista vastaajista yli 60 % uskoo tienaavansa enemmän tai paljon enemmän.

Kaikissa muissa maissa suhtauduttiin toiveikkaasti tulevaisuuteen paitsi Italiassa, jossa valtaosa (50 %) uskoo tienaavansa vähemmän kuin vanhempansa. Optimistisimmin tulevaisuuden tienausmahdollisuuksiinsa suhtautuivat yhdysvaltalaiset.

Kyselyn tulokset kokonaisuudessaan

Uskotko, että sinulla on urasi aikana mahdollista tienata enemmän vai vähemmän kuin vanhempasi?

Suomalaiset vastaajat:

Kaikki kyselyyn vastanneet maat (mukaan lukien Suomi):

*Kysely toteutettiin Monsterin verkkosivuilla elokuussa 2017. Kyselyyn vastasi yhteensä 5436 henkilöä. Kyselyn tulokset eivät edusta tieteellistä tutkimustietoa, vaan ovat Monsterin sivuilla tehtyjä mielipidemittauksia.

Maakohtaiset vastaajamäärät:
Yhdysvallat: 2793 henkilöä
Kanada: 429 henkilöä
Ranska: 1067 henkilöä
Suomi: 570 henkilöä
Italia: 577 henkilöä