Hurjat pikkujoulut, salaiset työpaikkaromanssit – villejä tarinoita liikkuu työpaikoilla, mutta juoruja on vaikea tunnistaa todeksi. Selvitimme ystävänpäivän kunniaksi, kuinka moni meistä suomalaisista on oikeasti pussaillut työkaverinsa kanssa!

Kyselyn tulosten perusteella suomalaiset ovat olleet ahkeria mitä tulee työkavereiden suutelemiseen. Lähes joka kolmas vastaajista (29,7 %) kertoo suudelleensa vähintään kerran työkaverinsa kanssa. Ehkä voitte kollegojen kesken pohtia ystävänpäivän kunniaksi taukohuoneessa pilke silmäkulmassa, keitä ovat nämä 30 % teidän kollegoistanne?

Pussailut eivät jää useasti vain yhteen kertaan, sillä yli neljännes (25,4 %) vastaajista kertoo suudelleensa työkaveriaan useita kertoja. Vain vajaa 5 % on siis jättänyt työkaverinsa suutelemisen yhteen kertaan. Useasti pussailevissa kollegoissa lienee kyse hiukan pidemmistä työpaikkaromansseista, ja yksittäisten suutelukertojen lukua selittävät todennäköisesti satunnaiset seikkailut joihin ei enää uudelleen huvita palata.

Kyselyn perusteella olemme suomalaisina kuitenkin pääsääntöisesti pitäytyneet erossa työkavereiden suutelemisesta, sillä lähes 60 prosenttia vastasi, ettei ole koskaan suudellut työkaveriaan. Työ työnä ja suutelut vapaa-ajalla.

Entäpä sitten he, ketkä ovat ajatelleet tai suunnitelleet työkaverin suutelemista, mutta toteutus on jäänyt vaiheeseen? Ehkä olet itse nähnyt päiväunia työkaverista, tai tunnet jonkun, joka on. Näitä haaveilijoita on tähän kyselyyn vastanneista 7,3 prosenttia.

Kokonaisuudessaan kyselyn vastaukset jakautuivat seuraavasti:

Oletko joskus suudellut kollegaasi?

Kyllä, muutaman kerran 25.44%
Vain kerran 4.92%
En, mutta olen ajatellut/suunnitellut tekeväni niin 7.28%
En koskaan 58.26%
En halua kertoa 4.1%

*Kysely toteutettiin Monsterin sivuilla helmikuussa 3.-13.2.2017 ja siihen vastasi 975 henkilöä.

Hyvää ystävänpäivää jokaiselle – muistakaa juhlia sitä myös työkavereiden kesken!

Katri Laakso ja Mirva Puranen
Monster