Haluaisitko sinä tietää, minkälaisia työpaikkoja muut työnhakijat etsivät? Onko tavoittelemasi työpaikka suosituimpien joukossa vai etsitkö jotakin harvinaisempaa?

Monsterin kokoaman vuonna 2015 eniten käytettyjen hakutermien top 25-listan kärjestä löytyvät kesätyöhön liittyvät hakutermit, sekä odotetusti myynti sekä IT. Myös englanninkielinen termi sales on mukana sijalla 33. jos tarkastellaan hiukan laajempaa top 50-listaa. Listalta löytyy myös myyntipäällikkö, joka komeilee sijalla 22. Top-50 listalle on yltänyt myyntitehtäviin liittyvistä hauista myös myyntiedustaja sijalla 42. Vaikka hakuja tehdään paljon, paikkojakin tämä alan osaajille on runsaasti tarjolla. IT-alalla tehdään hakuja myös termeillä sap, java ja software.

Myös englanninkieliset hakutermit ovat yltäneet korkeille sijoituksille. Manager löytyy sijalta 5. ja controller heti perään sijalta 6. Muita englanninkielisiä hakutermejä ovat engineer ja english. Jälkimmäisellä pyritään todennäköisesti löytämään englanninkielisiä työpaikkailmoituksia. Top 50-listalle mahtuvat myös director, marketing, software, sekä project manager.

Myös hoitoalan paikkoja etsitään runsaasti ja hakutermi lähihoitaja löytyykin jo sijalta 7., ja heti sen perässä sairaanhoitaja sijalta 8. Nämä jättävät taakseen muun muassa sijalta 9. löytyvän insinöörin, sekä sijalta 14. löytyvän assistentin.

Kiinnostavia poimintoja top 50-listalta ovat myös kokki, joka löytyy sijalta 35., sähköasentaja sijalla 44., sekä lastenhoitaja sijalla 31. Hakuja tehdään runsaasti myös käyttämällä hakuterminä paikkakuntaa, vaikka sijainnin voi Monsterissa määritellä myös erikseen. Top 25-listalle yltävät Oulu, Turku, Tampere ja Kuopio.

Monet näyttävät kaipaavan myös etelän lämpöön ja uusien kokemusten ja elämysten pariin, sillä ainoana yksittäisenä yrityksenä mukana sijalla 24. löytyy Finnmatkat. Suosiota selittänee alkukesän opashaut, jotka tyypillisesti ovat erittäin suosittuja.

Tässä top 25 eniten käytettyä hakusanaa Monster.fi:ssä vuonna 2015

 1. kesät*
 2. myynti
 3. kesätyö
 4. it
 5. manager
 6. controller
 7. lähihoitaja
 8. sairaanhoitaja
 9. insinööri
 10. hr
 11. sap
 12. myynti*
 13. oulu
 14. assistentti
 15. turku
 16. myyjä
 17. tampere
 18. johtaja
 19. logistiikka
 20. Markkinointi
 21. English
 22. Myyntipäällikkö
 23. kuopio
 24. Finnmatkat
 25. engineer

Mirva Puranen
Monster.fi