Uskomattomat rannat, kuvankauniit saaret, ystävälliset paikalliset ja edulliset hinnat – on helppo ymmärtää, miksi Kroatia on suosittu matkailukohde. Aurinkoisessa Kroatiassa on myös useita mahdollisuuksia ikimuistoisille kesätöille.

Kroatian kasvava matkailuala tarjoaa lukuisia erilaisia sesonkityöntekijän tehtäviä. Risteilyalukset, hotellit sekä erilaiset matkanjärjestäjät ja päiväretkien palveluntarjoajat etsivät työntekijöitä kesäsesongiksi. Työtehtäviä löytyy niin asiakaspalvelun kuin huoltotehtävien parista.

Kroatian johtava työnhakupalvelu MojPosao järjestää virtuaaliset matkailualan rekrytointimessut 22.–28. helmikuuta, joissa pääset tutustumaan kesätyömahdollisuuksiin Kroatiassa. Messuihin voi osallistua helposti verkossa.

Suurin osa tarjolla olevista työtehtävistä löytyy Dalmatian ja Istrian alueilta, mutta mahdollisuuksia on myös rannikkokaupungeissa sekä Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa. Työhaastattelu yritysten kanssa hoituu helposti videohaastatteluna verkossa messuilla. Tarvitset osallistumiseen vai toimivan nettiyhteyden ja kameran.

Tarpeelliset tiedot kesätöiden hakuun Kroatiaan:

Löydä kesätöitä Kroatiasta – virtuaalinen rekrytointimessu on avoinna 28.2. asti.

Töiden lisäksi tarjolla nähtävyyksiä

Kroatian rannikolla nautitaan välimerenilmastosta, jolle tyypillistä ovat leudot talvet ja upea kesä. Auringonpaistetta riittää vuosittain keskimäärin 2 600 tuntia. Kroatia onkin yksi aurinkoisimmista alueista Välimeren alueella. Suurin osa Kroatian matkailualasta on keskittynyt pitkin Adrianmeren rannikkoa. Suurimpia ja tunnetuimpia rannikkokaupunkikeskittymiä ovat Pula, Rovinj, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split ja Dubrovnik.

Kroatiassa voit vieraille myös useissa UNESCO-maailmanperintökohteissa. Nähtävyyksiä ovat muun muassa Diocletianuksen palatsi ja antiikin aikainen Splitin vanha keskusta, Dubrovnikin vanha kaupunki, Plitvicen kansallispuisto, Pyhän Jaakobin katedraali Šibenikissä ja historiallinen Trogirin kaupunki.

Työskentely Kroatiassa 

Kroatia liittyi Euroopan unioniin 2013 ja toivoo liittyvänsä euroalueeseen vuonna 2019. Nyt valuuttana toimii Kroatian kuna. Kroatian hintataso on edullinen muihin Euroopan maihin verrattuna. Aterian hyvässä rantaravintolassa voi saada 10 eurolla ja kahvin vain 2 eurolla. Kroatiaan ei tarvita erillistä viisumia, voimassaoleva passi riittää. EU-kansalaiset eivät yleensä tarvitse työlupaa työskennelläkseen toisessa EU-maassa.

Lisäkysymyksiä voi esittää englanniksi MojPosaon Facebook-sivuilla.

Täältä pääset osallistumaan virtuaalisille rekrymessuille

 

Kroatialainen työnhakupalvelu MojPosao ja Monster.fi kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.