Kesälomat alkavat olla vietettyinä ja on taas aika aloitella työnhakua. Syksy on hyvää aikaa työnhaulle. Rekrytoinnit kiihtyvät elokuun alulta, ja uusia paikkoja on taas runsaasti auki. Myös kvartaalit vaikuttavat, uudet rekrytointiluvat syksylle aktivoituvat. Lisäksi kesällä irtisanoutuneiden tilalle täytyy löytää uudet ihmiset. Vilkkaalle rekrytointisyksylle onkin useita syitä. Olen kuullut myös viime viikkoina muutamilta suorahakukonsulteilta, että uusia rekrytointeja on tullut runsaasti, joten on lupa olettaa, että tästä on tulossa vilkas rekrytointisyksy.

Tässä uravalmentajan toimiviksi todettuja vinkkejä, joilla pääset taas työnhaussasi liikkeelle.

Mikä omassa työnhaussa toimii ja mitä voisi parantaa?

On hyvä aika tarkastella omaa työnhakua laajemminkin. Tarkista, että perusta on kunnossa. Ovathan oma osaaminen ja vahvuudet tunnistettuina ja CV omaa työnhakua tukeva? Pidä myös huoli, että CV:n alussa on tiivistelmä osaamisesta. Katso, että LinkedIn-profiili on kunnossa. Aloita kaikkien näiden tarkistamisella ja päivittämisellä/parantamisella. Samalla kun työnhakusi paranee laadullisesti, orientoidut taas työnhakuun.

Nyt jos koskaan on myös hyvä hetki miettiä, mikä omassa työnhaussa toimii ja mitä voisi parantaa. Tee oma työnhaun kehittämis- ja toimenpidesuunnitelmasi. Pohdi mm. seuraavia:

Miten kehittää omaa työnhakua?

Miten edetä?

Mieti, mitä teet seuraavaksi työnhakusi suhteen. Piilotyönhaku on iso osa tehokasta työnhakua, joten keskity siihen avoimien paikkojen hakemisen lisäksi. Jopa 70–80 % kaikista paikoista menee piilossa. Tässä on tosin alakohtaisia eroja.

Mieti piilotyönhaun suhteen ainakin:

Vanha sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee tähänkin melko hyvin. Tästä se työnhaku taas lähtee liikkeelle. Onnea matkaan!

 

Pilvi Nybom
Business / Career Coach – InCoaching Oy

pilvi nybom Artikkelin kirjoittaja Pilvi Nybom on kokenut uravalmentaja, joka on valmentanut menestyksekkäästi lukuisia työnhakijoita. Pilvin tuottama Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi on suunnattu kaikille, joiden työnhakutaidot kaipaavat päivittämistä. Tai jos kiinnostuit juuri sinulle räätälöidystä uravalmennuksesta, ota yhteyttä Pilviin.