Kaupallinen yhteistyö

 
Työnhaku voi olla haastavaa monestakin syystä. Esimerkiksi vastavalmistuneella ei ole vielä vaadittavaa kokemusta tai työelämän konkari voi haluta vaihtaa alaa tai syventää osaamistaan vastaamaan paremmin nykypäivän muuttuneita tarpeita. Silloin yksi varteenotettava vaihtoehto on rekrytoiva koulutusohjelma, jossa yhdistyvät koulutus ja työnteko.
 

 

Uudenlaiset työt vaativat uudenlaisia osaajia

Halutuimmat työpaikat löytyvät uusilta kasvualoilta. Niillä on kysyntää työntekijöistä, muttei välttämättä ajantasaista täsmäkoulutusta. Esimerkiksi työelämän nopea digitalisoituminen vaatii aivan uudenlaisia osaajia markkinointiin, analytiikkaan, pilvipalveluihin, tietoturvaan, verkkokauppaan…

Rekrytoivissa koulutusohjelmissa mukana olevat yritykset ovat oman toimialansa edelläkävijöitä. Niiden tavoitteena on tehdä tulosta ja saada kasvuun mukaan hyviä, motivoituneita työntekijöitä, joilla on alan uusin tietotaito.

Yli 180 rekrytoivaa koulutusohjelmaa toteuttanut Saranen Consulting yhdistää työnhakijat ja heille sopivat koulutukset ja työpaikat. Yli 3000 osaajaa on löytänyt uuden vakituisen työpaikan Sarasen ohjelmien kautta.

Miten pysyvä työpaikka löytyy?

Vaikka alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei paljon olisikaan, silti kannattaa hakea ohjelmaan. Työntekijän motivaatio on asia, jota yritykset painottavat kaikkien eniten. – Työnhakijalla täytyy olla halua kehittyä osaajana valitulla alalla. Silloin kiinnostuneisuus ja harrastuneisuus painavat vaakakupissa, kertoo Sarasen rekrytoivien ohjelmien vetäjä Tiina Mäkinen.

Oppia alan asiantuntijoilta

Koulutusohjelmat kestävät noin 6 kuukautta ja siihen mahtuu parisenkymmentä koulutuspäivää. Kouluttajat on valittu huolella oman alansa asiantuntijoista. Moniin ohjelmiin sisältyy myös mahdollisuus suorittaa aiheeseen liittyviä sertifikaatteja.

Rekrytoivan koulutusohjelman ideana on, että koulutettava on ensimmäisestä päivästä lähtien töissä alan yrityksessä. Henkilö otetaan heti mukaan käytännön projekteihin ja hän pääsee käyttämään oppimaansa uutta tietoa. Näin oppiminen ja työkokemus kehittyvät käsi kädessä.

Kiikarissa pysyvä työsuhde

Rekrytoivassa koulutusohjelmassa työntekijä kuuluu työpaikan jengiin siinä kuin kaikki muutkin.

– Koulutusohjelman tavoitteena on aina pysyvä työpaikka: työntekijä saa uuden lähdön haluamallaan uralla ja työnantaja saa koulutetun työntekijän, jonka jo tiedetään sopeutuvan uuteen työpaikkaansa. Kaikki voittavat, vahvistaa tiiminvetäjä Jannica Tjeder-Viskari Saraselta.

Katso kaikki Sarasen nyt käynnissä olevat haut

Artikkelin on tuottanut Saranen Consulting.