Tällä viikolla, 13.10., vietettiin kansainvälistä epäonnistumisten päivää. Päivän innoittamana monet alkoivat varmasti muistella omia epäonnistumisiaan ja hauskoja sattumuksiaan niin töissä kuin muutenkin. Näitä on jokaisella takataskussaan, ja niille voi – ainakin jälkeenpäin – jopa hiukan naureskella, vaikkei kömmähdys tapahtuessaan välttämättä tuonutkaan kuin punan poskille ja pari hikikarpaloa otsalle. Kuitenkin parasta mitä voit tehdä, on nauraa itsellesi muiden mukana: työpaikallakin on lupa mokata.

Eräs työkaverini kertoi hänelle sattuneesta mokasta entisessä työpaikassaan rautakaupassa, jossa hänen kyykistyessään nostamaan tavaroita, työhousut olivat revenneet takapuolelta. Toinen kollegani oli ollut pitämässä luentoa, ja kesken kaiken hänen povitaskussa ollut puhelimensa oli alkanut soida – soittoäänenä Petri Nygård – ja povitaskussa olleen reiän ansiosta puhelin oli tipahtanut takin vuoren sisään. Kuumottavia tilanteita, mutta hyvällä huumorilla näistäkin selvittiin.

Työpaikalla saattaa myös henkilökohtaiseksi tarkoitettu sähköpostiviesti lähteä epähuomiossa väärälle henkilölle. Sähköpostin kanssa on hyvä olla tarkkana ja miettiä hetki ennen viestin lähettämistä. Jos jokin asia harmittaa, on tilanteen hyvä antaa tasaantua hetki ennen kiukustuneen purkauksen kirjoittamista ja sen mahdollista päätymistä vääriin käsiin.

Myös vaatteet ja muut ulkonäköön liittyvät asiat aiheuttavat hauskoja tilanteita. Kenellepä ei olisi joskus jäänyt wc-paperia kengän pohjaan tai salaattia hampaanväleihin ennen tärkeää tapaamista. Ehkä olet kokenut myös ohi suusi puhumisen tuskan, jossa yksityiseksi tarkoitettu kommentti jostakusta toisesta ihmisestä onkin päätynyt hänen korviinsa. Aika ja paikka salaisemmille keskusteluille onkin hyvä valita huolella.

Tilanteesta riippuen puhelias ihminen voi työpaikalla joutua joko hauskoihin tai kiusallisiin tilanteisiin. Me suomalaiset usein suhtaudumme itseemme liian vakavasti, ja epäröimme antaa itsemme alttiiksi epäonnistumisille. Oli kömmähdyksen laatu minkälainen tahansa, itselleen kannattaa opetella nauramaan ja pahempien mokien seuraukset kantaa niille sopivalla tavalla. Epäonnistumiset ovat osa elämää ja niitä sattuu meille jokaiselle.

Jaa meille oma mokasi kommentoimalla juttua, niin taataan toisillemme iloinen startti viikonloppuun! Samalla voit voittaa leffaliput sinulle ja kaverillesi.

Mirva Puranen
Monster.fi