Twitter on Suomessa vielä verrattain vähällä käytöllä verrattuna esimerkiksi Facebookiin, mutta sen avut ja edut ovat työnhakijalle kiistattomat. Mitä tulee rekrytointiin ja työnhakuun, Twitterissä tapahtuu paljon.

Jos ajatus twiittailusta tuntuu ensi alkuun hankalalta, aloittaa voi myös hissukseen. Tässä muutamia vinkkejä joilla Twitterin maailmaan on helppo lähteä tutustumaan ja pienin askelin myös aktivoitumaan mukaan keskusteluihin ja omien tuotostensa jakamiseen.

Twitterissä ihmiset ja asiat ovat seuraamista varten

Twitterissä tietoa etsitään suoraan henkilöiden tai yritysten profiilien kautta seuraamalla heitä. Työnhakijaa kiinnostavia seurattavia ovat esimerkiksi työnhakupalvelut, henkilöstöpalvelualojen yritykset, oman alan ammattilehdet ja uutiset, potentiaaliset työnantajat, rekrytoijat, headhuntterit ja yritysten HR- ja muut päättäjät tai asiantuntijat.

Tämän lisäksi työnhakijan on hyvä tiedostaa muutamien relevanttien hashtagien olemassaolo ja seurata niitä aktiivisesti. Hashtagien avulla tietyt aihekokonaisuudet löytyvät helposti. Lisäämällä hashtagin omaan twiittiinsä, saa myös oman ajatuksensa julki tätä aihetta seuraaville.

Avoimia työpaikkoja löytyy esimerkiksi hashtageilla #duunit, #työpaikat, ja #avoimettyöpaikat. Kiinnostavia sisältöjä työnhakuun liittyen löytyy vaikkapa näillä: #työnhaku, #CV ja #rekry. Myös erilaiset yksittäiset aiheeseen liittyvät termit kuten #työhakemus ja #työhaastattelu toimivat.

Hyödynnä hissipuhettasi kuvaillessasi itseäsi

Twitterissä luot profiilin, jossa voit kertoa lyhyesti kuka olet. Työnhaussa aktiiviset ovat varmasti jo törmänneet termiin hissipuhe, jonka tarkoitus on kiteyttää oma osaaminen ja kertoa siitä muutamassa kymmenessä sekunnissa. Mitä sinä kerrot tässä ajassa itsestäsi? Mikä on erikoisosaamistasi? Mistä sytyt? Mistä innostut? Kiteytä näiden pohjalta oma avainviestisi – lause, jota voit käyttää myös muissa yhteyksissä työnhakusi aikana.

Entä mitkä avainsanat kuvaavat sinua ja kiinnostuksen kohteitasi? Tarkista Twitterin hakuominaisuuden avulla käyttävätkö muut niitä ja lisää ne hashtageina kuvaukseesi. Näin twiittisi ja sinä löydytte, kun näitä hashtageja etsitään ja seurataan.

Rekrytoijat ja HR-päättäjät ovat ulottuvillasi

Työnhaun näkökulmasta Twitterin yksi kiehtovimmista ominaisuuksista on avoimuus. Voit seurata ketä haluat, ja osallistua niihin keskusteluihin jotka sinua kiinnostavat. Löydät Twitteristä yritysten HR-päättäjiä ja rekrytoijia, ja sinulla on heihin suora yhteys. Seuraa heitä, jaa, kysy, ole kiinnostunut, auta, keskustele.

Seuraamalla lisäksi sinua kiinnostavia yrityksiä – huomaa, että monilla on erikseen omat rekrytointiin keskittyneet profiilinsa – saat tietoa avoimista työpaikoista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Esimerkiksi Sonera ja Fonecta käyttävät avoimiin työpaikkoihin liittyviä suoria Periscope-lähetyksiä. Myös monet rekrytoijat toivovat, että työnhakijat lähestyisivät heitä kysymyksineen sosiaalisen median välityksellä. He ovat siellä auttaakseen.

Sisällöt jakoon ja peliin mukaan

Muiden seuraamisen lisäksi kannattaa twiittailu aloittaa mahdollisimman pian. Helpoiten pääsee liikkeelle jakamalla muiden mielenkiintoisia twiittejä. Jos olet esimerkiksi lukenut jonkin mielenkiintoisen, ajatuksia herättäneen artikkelin, jaa se muiden luettavaksi ja lisää johdannoksi oma kommenttisi aiheesta.

Ehkä tätä hetken aikaa harjoiteltuasi koet jo olevasi valmis kokeilemaan omien oivallustesi kertomista, tai vaikkapa muiden mielipiteiden kysymistä johonkin ajankohtaiseen asiaan. Pidemmälle päästyäsi voit vaikka kirjoittaa ajatuksistasi enemmän esimerkiksi blogiin, jolloin pääset jakamaan niitä seuraajillesi.

Pian oletkin jo mukana keskustelun tuoksinassa!

Mirva Puranen
Monster.fi

@puranmir