Aina työpaikan vaihtaminen ei käy hetkessä, tai ei ole välttämättä muutoin mahdollista. Jos oma työ tympäisee ja aamulla tuntuu vaikealta lähteä kohti päivän haasteita, voi muutamista pienistä kikoista olla apua paremman fiiliksen saamiseksi.

Helpota töihin lähtöä rutiineilla

Tee aamuisin jotakin mukavaa, vaikkapa joogaa tai juoksulenkki, lue kirjaa, tai väritä lempikuvaasi värityskirjastasi hiukan pidemmälle. Valmistele töihin lähtö mahdollisimman hyvin jo edellisenä iltana katsomalla tarvitsemasi asiat valmiiksi. Näin aamulla ei kulu turhaa aikaa esimerkiksi vaate- tai eväsvalintojen pohdintaan.

Tee työmatkalla jotakin mukavaa

Sen sijaan, että tahkoat päivittäin kahteen kertaa samaa tutuksi ja kuluneeksi käynyttä reittiä, valitse jokin toinen vaihtoehto, eri kulkuväline tai pysähdy vaikka aamiaiselle työmatkalla silloin tällöin.

Ala mentoriksi

Jos olet asiantuntija omalla alallasi, löydät todennäköisesti helposti jonkun nuoremman kollegan joko samasta tai eri yrityksestä, joka hyötyisi asiantuntemuksestasi omissa uravalinnoissaan ja tekemisessään. Auttamisesta saa hyvän mielen lisäksi uutta sisältöä työhön ja vaihtelua työpäivien sisältöön.

Osallistu erilaisiin projekteihin

Lähde rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin ja ryhmiin. Tutustut uusiin ihmisiin organisaatiossasi ja parhaimmassa tapauksessa nämä kontaktit auttavat sinua eteenpäin urallasi uusiin haasteisiin. Vaikkei seuraava ovi heti aukeaisikaan, opit uutta ja kasvatat arvoasi osaajana – ja pääset hetkeksi ulos omista rutiineistasi.

Jokainen työ on hyödyksi

Ajattele jokaista työtehtävääsi – tylsääkin – välikappaleena kohti seuraavaa steppiäsi. Kaikesta mitä teet, opit jotakin, ja jokin yllättäväkin asia saattaa myöhemmin auttaa sinua eteenpäin. Mitä teetkin, on se sijoitus tulevaisuuteesi ja uraasi.

Tartu oppimismahdollisuuksiin

Vaikka nykyinen työsi ei toisikaan sinulle innostuksen väreitä, voit aina oppia uutta ja edistää siten mahdollisuuksia vaihtaa mielenkiintoisampaan työhön. Osallistu seminaareihin, jatkokouluttaudu, hyödynnä netin maksuttomia verkkokursseja, tai aloita jotakin aivan uutta ja vaihda alaa.

Edellä kuvatuin kikoin et muuta työtäsi kiinnostavammaksi tai innostavammaksi, mutta vaikutat puitteisiin ja olosuhteisiin joiden sisällä työtäsi teet. Kukaties ne tuovat mukanaan myös kaipaamasi muutoksen.

Mirva Puranen
Monster.fi

Lähde: Catherine Conlan / Monster.com