Haaste 1: Aito kiinnostus ei välity ja rekrytoija jää tapaamisen jälkeen miettimään, onko hakija kuitenkaan kiinnostunut tehtävästä.

Haaste 2: Rekrytoija jää miettimään, saiko oikean kuvan hakijan persoonasta.

Haaste 3: Haastattelu ei etene sujuvasti rekrytoijan näkökulmasta. Haastateltava ei vastaa kysymyksiin vaan vastaa vierestä tai etenee epäloogisesti.

Haaste 4: Haastateltava käyttää alan ammattikieltä tai erilaisia lyhenteitä, joka eivät välttämättä aukea muille tai luottaa siihen, että haastattelija kyllä tietää, mitä tietyn tittelin tehtävänsisältöön kuuluu.

Haaste 5: Suurin osa haastattelusta kuluu CV:n läpikäyntiin. Toisin sanoen liian suuri osa haastattelusta kuluu siihen, että rekrytoija yrittää joskus epätoivoisestikin ymmärtää, millaisia asioita on tehty ja mistä hakijan kokonaisosaaminen koostuu.

Bonus-vinkki: Haastattelu on aina kahden kauppa, jonka tavoitteena on molemminpuolinen win-win. Hyvä haastattelu on aito keskustelu, eikä yksipuolinen tenttaustilanne. Koeta jatkossa ajatella koko haastattelua kahden tasavertaisen ihmisen tapaamisena, eikä niinkään haastatteluna. Vaihda tarvittaessa vaikka sanakin – mene tapaamiseen, älä haastatteluun.

Lue myös: Vältä näitä virheitä työhaastattelussa

pilvi nybom

Pilvi Nybom
Business / Career Coach – InCoaching Oy

Artikkelin kirjoittaja Pilvi Nybom on kokenut uravalmentaja, joka on valmentanut menestyksekkäästi lukuisia työnhakijoita. Pilvin tuottama Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi on suunnattu kaikille, joiden työnhakutaidot kaipaavat päivittämistä. Tai jos kiinnostuit juuri sinulle räätälöidystä uravalmennuksesta, ota yhteyttä Pilviin.