Sarasen järjestämässä ICT-alan Wanted!-rekrytointitapahtumassa 8.3. kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja tulevaisuuden työelämästä ja rekrytoinnin ja työnhaun trendeistä. Ohjelmistotalo Solitan rekrytoinneista vastaava Kati Kitti jakoi muutamia solitalaisia vinkkejä työnhakijalle. Näistä helmistä kannattaa ammentaa myös muiden alojen osaajien.

Etsi ja löydä piilotyöpaikat

Solitalla on vuoden 2015 aikana laadittu noin 60 työpaikkailmoitusta 32 eri rooliin. Heille kuitenkin rekrytointiin 109 henkilöä – melkein tuplasti työpaikkailmoitusten määrän verran.

– Meillä käydään läpi myös avoimia hakemuksia, ja hyödynnetään avoinna olevia hakuja. Iso osa solitalaisista löytyy myös omien verkostojen kautta, Kati kertoo.

Hän kehottaa myös seuraamaan uutisointia esimerkiksi yrityskaupoista tai onnistumisista. Niiden avulla voi hakea hiljaisia signaaleja siitä, minkälaiselle osaamiselle yrityksellä saattaisi olla tarvetta.

– Mieti myös ajoitustasi: mikä on yritykselle sopiva hetki rekrytoida. Tyypillisesti esimerkiksi kesää vasten rekrytoidaan vähemmän, kun taas parasta aikaa on alkusyksystä ja vuodenvaihteen jälkeen, Kati neuvoo piilotyöpaikanmetsästäjää.

Anna yrityksen arvojen näkyä hakiessasi

Sen lisäksi, että käy työhakemuksessa läpi omaa, tehtävän kannalta tärkeintä osaamistaan ja miten yritys siitä hyötyy, on siinä hyvä huomioida myös yrityksen arvot.

– Solitalla hakemuksia arvioidaan sen mukaan, miten solitalaisuus huokuu hakemuksesta. Me etsimme yrityksemme neljää arvoa hakemuksesta, Kati paljastaa.

Myös haastattelussa arvioidaan solitalaisuutta, ja yhteisen arvomaailman tulee näkyä ja kuulua. Tärkeää heille on myös intohimo. Kati kuitenkin muistuttaa, että haastattelussa kannattaa olla täysin oma itsensä parhaan mahdollisen matchin löytymiseksi.

– Aina kun mahdollista, esitä kysymyksiä. Siksi huolellinen taustatyö ennen haastattelua on tärkeää. Solitalla myös kysytään haastateltavalta palautetta, ja toisin päin.

Tärppikysymykseksi haastattelua varten Kati haastaa jokaista selvittämään, mitä rekrytoitavan henkilön odotetaan saavan aikaan esimerkiksi seuraavien kolmen tai kuuden kuukauden aikana.

Hän myös kannustaa hakemaan yritykseen uudelleen, mikäli ensimmäisellä kerralla ei tärpännyt.

– Osa solitalaisista on hakenut meille kolmekin kertaa. Osa on tarvinnut hiukan lisää tietotaitoa ja hakenut sitten uudelleen. Kannattaa myös kokeilla vaihtaa hakemuksen lähestymiskulmaa jos ei heti tärpännyt ja yritys silti kiinnostaa, Kati summaa.

Mirva Puranen
Monster.fi