Suositut Monster Klubit jatkuvat syyskauden avauksella tiistaina 20.9. Jos oman osaamisen kiteyttäminen tuntuu vaikealta tai siitä kertominen ei onnistu luontevasti keskustellen tai kirjallisessa muodossa CV:llä, on tämä tapahtuma sinua varten. Samalla opitaan, minkälainen CV tuottaa tulosta.

Teemojen läpi johdattelevat alustuksin, esimerkein sekä käytännön harjoituksin uravalmentaja Pilvi Nybom Incoachingista, sekä Eilakaislan rekrytointikonsultit Taru Sievänen ja Karoliina Heikkinen.

”Toimiva CV on yksi työnhaun tärkeimmistä mutta samanaikaisesti myös vaikeimmista asioista”

– Tällä klubilla keskitymme siihen, miten omasta CV:stä saa tehtyä dokumentin, joka myy ja markkinoi omaa osaamista tehokkaasti. Mietimme myös, miten tunnistaa omaa osaamista ja vahvuuksia sekä kuinka tiivistää oma osaaminen CV:n alkuun. Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen sekä sanoittaminen ei ole helppoa, mutta tämän kertainen klubi antaa työkaluja myös tähän, kuvailee Pilvi.

Henkilöstökonsultit käsittelevät jokapäiväisessä työssään satoja ansioluetteloita. Aikaa yhden ansioluettelon tarkasteluun on vähän, joten oman osaamisen esiintuominen selkeästi ja ymmärrettävästi on ensiarvoisen tärkeää.

– Esimerkkien ja kokemuksen myötä nostamme esiin asioita, joihin työnhakijana on tärkeää kiinnittää huomiota omaa osaamista arvioidessa ja ansioluetteloa laatiessa. Myös rekrytoinnin ja rekrytointijärjestelmien kehittyessä, on syytä kiinnittää huomiota uudenlaisiin tapoihin tuoda tietojaan esille myös ansioluettelossa, muistuttavat Taru ja Karoliina.

Aihetta käsitellään niin luennoin kuin osallistavin menetelmin. Varauduthan siis siihen, että tässä tapahtumassa verkostoidutaan ja keskustellaan vierustoverien kanssa, ja pelkän kuuntelemisen sijaan tehdään töitä oman osaamisen tunnistamiseksi ja sanoittamiseksi.

Vieraidemme tarkemmat esittelyt löydät hiukan alempaa.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Tapahtumaan mahtuu 100 ensimmäistä, joten varmista paikkasi ilmoittautumalla mukaan!

Tiistai 20.9. klo 12:30-15:30
Alma-talo, Alvar Aallon katu 3C, Helsinki

Kaikki vieraamme, sekä Monsterin asiantuntija ovat käytettävissä jatkokeskusteluja varten klo 16:00 saakka.

Tapahtuma on tarkoitettu työnhaussa oleville yksityishenkilöille. Mikäli haluat osallistua tapahtumaamme yrityksen edustajana tai muusta kiinnostuksesta, tai haluat muutoin lisätietoja tapahtumistamme, olethan erikseen meihin yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi

************

Pilvi Nybom
Pilvi Nybom_ businesskuva1

Pilvi on kokenut uravalmentaja. Pilvi on toiminut laaja-alaisesti viimeisten viidentoista vuoden ajan erilaisissa valmennus-, koulutus, konsultointi- ja HR-tehtävissä. Työtehtävät ovat liittyneet henkilöstöhallintoon, rekrytointiin, urasuunnitteluun ja työyhteisöjen valmentamiseen. Pilvi on työskennellyt myös ulkomailla, viimeksi Kiinassa kansainvälisen valmennusyrityksen palveluksessa. Hän on työskennellyt myös suurissa suomalaisissa valmennustaloissa. Nykyään Pilvi toimii valmentajana omassa yrityksessään InCoaching Oy:ssä. Koulutukseltaan Pilvi on valtiotieteiden maisteri ja kansainvälisesti sertifioitu Certified Progress Coach. Tarkemmin Pilviin voit tutustua: Incoaching nettisivut tai Incoaching Facebookissa.

Taru Sievänen
Sievanen_Taru_2

Taru on toiminut henkilöstökonsulttina Eilakaislalla vuodesta 2014 alkaen ja työskentelee henkilöstövuokrauksen sekä suorarekrytoinnin parissa suorassa asiakas-, työnhakjia- sekä työntekijärajapinnassa. Taru vastaa rekrytointiprosessista kokonaisuudestaan tehtävien määrittelystä ilmoitusten julkaisuun, soveltuvien henkilöiden kartoittamiseen ja haastatteluihin sekä työsuhdeasioiden hoitamiseen asti. Kansainvälisten asiakkuuksien rekrytointitarpeiden parissa työskentely, osaavien ja motivoituneiden työntekijöiden löytäminen, osaamisen kehittäminen sekä työntekijöiden sitouttaminen ovat Tarun sydäntä erityisen lähellä olevia asioita.

Karoliina Heikkinen
Heikkinen_Karoliina_2

Karoliina on toiminut henkilöstökonsulttina Eilakaislalla henkilöstövuokrauksen ja suorarekrytointien parissa vuodesta 2013. Karoliina on tiiviissä yhteistyössä työnhakijoiden, työntekijöiden sekä asiakkaiden kanssa pyrkien löytämään aina oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin. Konsulttina Karoliina vastaa koko rekrytointiprosessista aina avoimen tehtävän määrittelystä työsopimuksen allekirjoitukseen ja työsuhteen hallintaan asti. Karoliinan erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat digitaalisuus ja sen hyödyntäminen liiketoiminnan tukena, rekrytointialan kehitys sekä ihmisten vuorovaikutuksellinen kohtaaminen rekrytointitilanteissa.