Suomalainen startup yritys Treamer lanseerasi marraskuun alussa pilottiversion uudesta, erityisesti nuorille suunnatusta, työnhakua helpottavasta mobiilisovelluksesta.

Uudella Treamer-sovelluksella tarjotaan kiinnostuneille työnhakijoille erilaisia keikkatöitä, lyhyitä työsuhteita ja toimeksiantoja. Työvoimaa voivat hakea sovelluksen kautta niin yritykset kuin tavalliset kotitaloudetkin. Treamer julistaa: “Toisen nakki on toisen hillo” – apukäsille on siis tarvetta sekä pienissä että suurissa hommissa. Treamerin kautta löydettäviä työtehtäviä voivat olla niin lehtien haravoiminen kuin asiakaspalvelutehtävät. Treamerin tavoitteena onkin tarjota töitä nuorille, jotka haluavat työskennellä nopeasti, keikkaluonteisesti ja silloin kun heille itselleen parhaiten sopii.

Kokeiluluontoinen palkkaaminen toimii suosittelun avulla

Treamer on ottanut vaikutteita tämän hetken käytetyimmistä mobiilisovelluksista. Se on eräänlainen työnhaun Tinder, jossa työnantajat ja hakijat voivat kohdata toisensa vaivattomasti ilman korkeaa rekrytoinnin kynnystä.

Sovelluksessa työnantajat palkkaavat haluamansa kandidaatin hakijan profiilin perusteella. Työtehtävän päätyttyä sekä työnantaja että työnhakija voivat suositella ja arvioida vastapuolta onnistumisista. Tarjosiko työnantaja tarpeeksi tietoa tehtävästä? Entä miten työntekijä suoriutui? Palautetta voi antaa molemmin puolin. Kokeiluluonteisessa palkkauksessa hyvistä referensseistä on apua seuraavan kiinnostavan keikkatyön tullessa eteen.

Työtehtävien selaaminen ja profiili työnhaussa

Käytännössä työnhaun mobiilipalvelu toimii niin, että työnantajat julkaisevat sovellukseen etsimänsä työntyöntekijän tiedot ja jakavat sen lähistöllä oleville Treamerin käyttäjille. Saat siis ilmoituksen puhelimeesi aina, kun uusi työpaikka tai työtilaisuus julkaistaan sovellukseen lähistölläsi. Jokaisessa työtarjouksessa työnantaja ilmoittaa vähintään työtehtävän paikan, ajankohdan, palkkaustavan ja työn kuvauksen.
Jotta toimeksiantoja voi ottaa vastaan Treamerissa, täytyy työnhakijan tehdä itsestään profiili. Voit koostaa profiiliisi esittelytekstin itsestäsi ja osaamisestasi sekä liittää mukaan kuvan tai videoesittelyn. Profiilista löytyy myös aiempien toimeksiantojesi referenssit, jos aiempi työnantaja on jättänyt palautteen tehtävän päätyttyä.

Testisovellus on asennettavissa älypuhelimiin, joissa on Android-käyttöjärjestelmän versio 4.1 tai uudempi. Ohjeet sovelluksen asentamiseen ja profiilin luontiin löytyy Treamerin verkkosivuilta. Treamerillä on tällä hetkellä meneillään pilottivaihe pääkaupunkiseudulla, jossa mukana on tarkoin valitut työnantajat – uusi versio sovelluksesta lanseerataan vuoden alussa, jolloin se on ladattavissa myös iPhone-puhelimiin.

Lisätietoa sovelluksesta löydät Treamerin verkkosivuilta sekä Facebookista.

 

Katri Laakso, Monster.fi