Työnhakutilanteessa ei välttämättä aina ole mahdollista valita useamman työtarjouksen välillä, tai jättää tarjottua paikkaa ottamatta esimerkiksi omasta taloudellisesta tilanteesta johtuen.

Jos kuitenkin olet tilanteessa, jossa työtä ei ole aivan paikko vaihtaa tai ottaa vastaan, kannattaa muutamia asioita pohtia tarkoin ennen kuin tarjoukseen tarttuu.

Sopimuksen ehdot syyniin

Ensimmäiseksi on hyvä lukea tarjottu sopimus läpi huolellisesti, tai jos kirjallista sopimusluonnosta ei ole saatavilla, muutoin keskustella työsuhteen ehdoista siten, että ne ovat sinulle selvät. Jos perusta on kunnossa, voi olla viisasta suoda muutamia ajatuksia myös työn muille puolille. Olisihan se ikävää aloittaa työnhakuprosessi muutaman kuukauden kuluttua jälleen alusta huomattuasi, ettei työ ollutkaan sinua varten.

Oletko aidosti innostunut tarjotusta työstä?

Miksi haluat työskennellä juuri tässä yrityksessä, ja mikä tarjotussa työssä sinua erityisesti innostaa ja viehättää? Jos et löydä mitään erityisiä syitä tai et tunne oloasi järin innostuneeksi, olisiko mahdollista vielä jatkaa etsintöjä kunnes innostuksen kipinä syttyy?

Onko yrityksen kulttuuri sinua varten?

Selvitä minkälainen kulttuuri yrityksessä vallitsee. Pohdi miten rekrytointiprosessi eteni ja minkälaisia asioita sen aikana nousi esiin, kuvastavatko haastattelijoiden tavat yrityksessä vallitsevia arvoja ja asenteita, ja minkälaisia tunteita ne sinussa herättävät?

Haravoi verkostoasi ja yritä löytää sellaisia henkilöitä, jotka voivat kertoa omakohtaisesti yrityksen kulttuurista ja toimintatavoista. Tietoa voi etsiä myös sosiaalisesta mediasta tai palveluista, joissa yrityksiä arvioidaan työnantajina.

Kohtaavatko tarpeesi tarjotun?

Olet varmasti ennättänyt miettiä mitä itse odotat työltä ja sen ehdoilta sekä työnantajalta. Arvioi siis huolella esimerkiksi työsuhteen ehtoja, tarjottua kompensaatiota, bonuksia, muita etuja, työterveyshuollon laajuutta sekä työn joustomahdollisuuksia – niitä asioita, jotka itsellesi ovat merkityksellisiä. Sen jälkeen voit pohtia kohtaavatko tarpeesi tarjotun, ja päättää oletko valmis joustamaan jostakin ottaaksesi paikan vastaan.

Miltä näyttää yrityksen tulevaisuus?

Salapoliisityötä kannattaa tehdä hiukan myös selvittääkseen yrityksen tulevaisuuden näkymiä. Mikä on yrityksen taloudellinen tilanne ja minkälaisella toimialalla se operoi? Onko näiden lukujen ja tekemisen valossa todennäköistä, että yritys menestyy tulevaisuudessakin? Voiko yritys tarjota kaipaamiasi kehittymismahdollisuuksia ja haasteita myös jatkossa? Voitko olla ylpeä siitä mitä yritys tekee ja jakaa sen arvot?

Kaikki edellä mainitut kohdat eivät välttämättä loksahda paikoilleen, mutta tämän listan avulla saat varmasti jo hiukan paremman käsityksen siitä, onko sinulle tarjottu työ sinua varten ja vältät väärän valinnan.

Mirva Puranen
Monster.fi

Lähteenä käytetty Undercover Recruiterin julkaisemaa artikkelia.