Suomen kokeneimpiin uravalmentajiin lukeutuva Pilvi Nybom, Incoaching Oy:stä kokosi näppärän listan vinkeistä, joita noudattamalla haet töitä entistä tehokkaammin.

 1. Mieti omat vahvuutesi ja osaamisesi. Työnhaku on ennen kaikkea oman osaamisen myyntiä ja markkinointia. Tämä ei ole meille suomalaisille useinkaan kovin tuttua, joten ota työnhaku myös oppimisprosessina.
 2. Huolehdi, että hakupaperit (hakemus ja CV ) ovat ajan tasalla ja markkinoivat tehokkaasti omaa osaamistasi. Tästä kaikki lähtee!
  Lue myös: 7 vinkkiä hyvään työhakemukseen ja Ammattirekrytoijien vinkit CV:n ja työhakemuksen tekoon
 3. Hanki tietoa työnhausta, ja perehdy eri työnhakumenetelmiin ja -kanaviin.
 4. Tee toimenpidesuunnitelma työnhaullesi. Ole valmis muuttamaan suunnitelmaa tarvittaessa.
 5. Huomioi ajankäyttösi ja rytmitä työnhakusi, sillä työnhaku vie usein paljon enemmän aikaa kuin ajattelitkaan. Muista myös vapaa-aika.
 6. Ole aktiivinen työnhaussasi.
 7. Ole tietoinen, että vain osa työpaikoista tulee julkiseen hakuun. Jopa suurin osa työpaikoista täytetään ns. ”piilotyönhaun” keinoin. Ole aktiivinen ja koeta löytää myös piilotyöpaikkoja, koska niissä saatat olla jopa ainoa hakija. Muun muassa omien verkostojen hyödyntäminen piilotyönhaun keinona on oleellista tämän päivän työnhaussa.
 8. Muista korostaa motivaatiotasi kyseiseen työpaikkaan sekä yritykseen, työnhakuprosessin kaikissa eri vaiheissa.
 9. Analysoi säännöllisesti omaa työnhakuasi, mieti mikä toimii ja mikä ei. Mieti myös onko jotain mitä voisit tehdä toisin/paremmin.
 10. Muistathan myös: älä lannistu vaikka paikka ei heti löytyisikään tai hakuprosessit venyvät, sillä se kuuluu työnhaun luonteeseen. Uusi työpaikka löytyy kyllä!

Katso myös uusimmat avoimet työpaikat!