Eikö kesätyöpaikka ollutkaan sitä mitä kuvittelit? Tai eivätkö uudet työtehtäväsi olleet sitä, mitä sinulle luvattiin? Vai kenties työyhteisön ilmapiiri on niin myrkyllinen, ettei sinne kannata jäädä?

Uudesta työpaikasta irtisanoutumiseen on usein korkea kynnys. Uusi työntekijä voi tuntea ikään kuin pettäneensä työnantajan ja jättävänsä hänet pulaan. Muista kuitenkin, että oma henkinen hyvinvointisi on aina etusijalla. Joten, jos sinusta tuntuu, että et mitenkään voi jatkaa nykyisessä työpaikassasi, on parempi irtisanoutua. Myös paremman työtarjouksen saaminen on yksi syy harkita työpaikan vaihtoa nopeallakin aikataululla.

Epäasianmukaisessa irtisanoutumisessa on riskinsä:

Siksi onkin tärkeää pyrkiä purkamaan työsuhde ammattimaisesti, jotta välit säilyvät asiallisena kaikkiin osapuoliin.

Vinkit irtisanoutumiseen

Älä siis lähde ovet paukkuen, vaikka sinua olisikin kohdeltu väärin, vaan jätä itsestäsi hyvä lähtövaikutelma. Vaikka työnantajasi ei ottaisikaan asiaa hyvin, tiedät itse toimineesi oikein.

Toisaalta myös huonosta työpaikasta lähtemisestä on hyötyä. Ikävästä työpaikasta olet saanut myös arvokasta kokemusta ja tietoa siitä, minkälaisessa työpaikassa et halua jatkossa työskennellä. Kun haet seuraavaa työpaikkaa, osaat ehkä kiinnittää paremmin huomiota siihen, miten hyvin sovit yrityksen kulttuuriin.

Lue myös: Jätä sillat polttamatta – irtisanoudu ammattimaisesti

Katso avoimet työpaikat

Lähteenä käytetty: Monster.com

Krista Vuori
Monster