Suomessa järjestetään paljon erilaisia rekrytointi- ja työnhakutapahtumia, joissa kohderyhmänä on usein opiskelijat tai nuoret, jotka kaipaavat apua työllistymiseen. Kuitenkin tapahtumia, joissa kohderyhmänä olisi vanhemmat työnhakijat, järjestetään edelleen harvoin.

Helmikuun alussa ensimmäistä kertaa järjestettävä UusioUra-niminen rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma keskittyy nimenomaan yli 45-vuotiaiden työllistymiseen. Koko päivän kestävä tapahtuma järjestetään 5.2. Helsingin Kaapelitehtaalla hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Tapahtumassa sinulla on mahdollisuus verkostoitua ja keskustella kiinnostavien työnantajien kanssa (tutustu näytteilleasettajiin ja yhteistyökumppaneihin täällä). Lisäksi tapahtumassa kuullaan useita innostavia ja työllistymistä edistäviä puheenvuoroja mm. tulevaisuuden työelämätaidoista.

Aika: 5.2.2019 klo 10-19
Paikka: Kaapelitehdas, Merikaapelihalli M2 (Tallberginkatu 1 00180 Helsinki)

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan

UusioUran kaltaisille tapahtumille on tarvetta

On tiedossa, että yli 50-vuotiaiden työllistyminen on haastavampaa kuin nuorempien. Kysyimme viime vuonna Monsterin verkkosivujen kävijöiltä, mitä tekijöitä he pitävät haastavimpina työnhaussa. Avoimissa vastauksissa korostui selkeästi yksi tekijä, ikäsyrjintä. Erityisesti vanhemmat työnhakijat kokevat, että heidän on vaikea päästä rekrytointiprosesseissa edes alkua pidemmälle ikänsä takia.

–Usein kuulee sanottavan, että tämä päivän 50 vuotias vastaa entisaikojen 30-vuotiasta. Tämän olisi hyvä näkyä myös työelämässä. Monet ihmiset elävät tänä päivänä yli 100 vuotiaaksi, joten työkuntoa ja intoa on 50 vuotiailla varmasti vielä tässä vaihessa jäljellä, kertoo yrittäjä ja UusioUra-tapahtuman vastuullinen tuottaja Riitta Rouhiainen tapahtuman verkkosivuilla.

On kuitenkin tutkittu, että yli 45-vuotiaat pärjäävät ja viihtyvät työelämässä siinä missä nuoremmatkin. Ennakkoluuloisiin asenteisiin vaikuttaminen vaatii rohkeita keskustelunavauksia ja tekoja sekä pitkäjänteistä työtä. Tämän takia on hienoa, että UusioUran kaltaisia tapahtumia järjestetään.