YTK-Yhdistyksen ja Monsterin yhdessä järjestämässä Rekrypäivässä Tampereella kuultiin keskiviikkona 12.10. tuhansia CV:tä kahlanneen Marjo Lipposen vinkkejä vakuuttavan CV:n rakentamiseksi. Marjo työskentelee ManpowerGroupilla johtavana konsulttina uravalmennusten parissa.

Marjon puheenvuoroa värittivät useat käytännölliset ohjeet, joiden parhaat palat voit napata omaan käyttöösi tältä listalta.

Marjo kehotti myös työnhakijaa pohtimaan omaa niin sanottua brändilupaustaan, englanniksi hän käytti termiä branding statement. Tällä voi myös aloittaa CV:nsä, ja samaa lausetta voi lisäillä muuallekin, esimerkiksi Linkedin-profiilin kuvauskenttään oman nimen yhteyteen.

Hän myös muistutti, että ammattirekrytoija käyttää CV:n lukemiseen tyypillisesti vain muutamia sekunteja. Nopealla skannauksella luodaan kokonaiskuva ja etsitään punaista lankaa, ja tehdään päätös luetaanko CV tarkemmin. Työnhakijan kannattaakin pohtia, miten näiden ensimmäisten sekuntien aikana saa CV:stä nousemaan ne tärkeimmät asiat esille.

Rekrytoijat ovat kuitenkin tahoillaan erilaisia työskentelytavoissaan ja arvostamissaan asioissa, ja Marjo kehottikin jokaista työnhakijaa huomioimaan, että vain yhtä totuutta ei ole – on vain parhaita käytäntöjä.

 
Katso avoimet työpaikat
 

Mirva Puranen
Monster