Marraskuun Monster Klubilla kuultiin asiaa piilotyöpaikoista. Jopa 70–80 % avoimista työpaikoista sanotaan löytyvän piilosta. Tämä tarkoittaa, että vain 20–30 % avoimista työpaikoista täytetään perinteisen avoimen haun kautta ja muihin paikkoihin löytyy tekijä muita reittejä.

Piilotyöpaikkoja käsittelevällä Monster Klubi -työnhakutilaisuudessa 19.11. oli vieraana rekrytoinnin asiantuntijoina Experiksen Kalle Toivonen sekä Montevista-valmennusyrityksen Riikka Pajunen, jotka jakoivat yleisölle oman näkemyksensä niin piilotyöpaikkojen syistä kuin vinkit niiden löytämiseen.

Jos et päässyt paikalle itse tilaisuuteen, voit katsoa alta videotallenteet kaikista tilaisuuden puheenvuoroista.

Lataa CV Monsteriin ja anna työn tavoittaa

Monster Klubin -tilaisuuden avasi Monsterin työnhaun asiantuntija Mirva Puranen. Mirva kertoi lyhyesti niin Monster Klubi -tapahtuman konseptista, Monsterin palveluista kuin tavoista olla työnantajien löydettävissä. Katso Mirvan alustus alta.

Miksi piilotyöpaikkoja on?

Asiantuntijoiden suorahaku- ja rekrytointitoimeksiantoihin erikoistuneen Experiksen liiketoimintajohtaja Kalle Toivonen listasi puheenvuorossaan mitä piilotyöpaikat käytännössä ovat ja yleisimpien syitä, miksi niitä on. Sen lisäksi Kalle jakoi vinkkejä, kuinka niihin rekrytointiyritysten näkökulmasta kannattaisi tarttua.

Miten piilotyöpaikkoja löydetään, luodaan ja lähestytään?

Riikka Pajusen esityksessä paneuduttiin syvällisesti omaan osaamisen ja oman työnhakustrategian rakentamiseen sekä piilotyöpaikkojen löytämiseen. Riikka jakoi 5 askeleen strategian tulokselliseen piilotyönhakuun sekä jakoi vinkkejä verkostoitumiseen.

Riikka  on työskennellyt vuodesta 2002 henkilöstönkehittämisen, rekrytoinnin ja uraohjauksen tehtävissä kansainvälisissä konsultointiyhtiöissä. Viime vuodet hän on valmentanut satoja eri alojen työnhakijoita, asiantuntijoita ja esimiehiä Montevista Oy -valmennusyrityksessään.

 

Lue myös tilaisuuden aiheista kirjoitetut artikkelit:

Miksi työnantajat pitävät työpaikkoja piilossa

Piilotyöpaikat löytyvät, kun työnhakustrategia on kunnossa

 

Monster Klubi on Monsterin järjestämä kuukausittainen työnhakutapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota aktiivisille ja passiivisille työnhakijoille tukea työnhakuun ja tietoa työmarkkinoiden ajankohtaisista ilmiöistä. Tapahtumia on järjestetty keväästä 2014 lähtien. Klubeilla käsiteltyjä teemoja ovat olleet tähän asti mm. henkilöbrändäys, oman osaamisen tunnistaminen, kutsumustyö, tulevaisuuden työelämä ja erilaiset työnhakutaitoihin (CV, työhakemukset ym.) liittyvät asiat. Klubit ovat avoimia ja maksuttomia osallistujille.

 

Katri Laakso, Monster.fi