Arvioiden mukaan jopa 70–80 % työpaikoista ei koskaan päädy julkiseen hakuun, vaan tehtävät täytetään muilla tavoin. Tällaisia työpaikkoja kutsutaan piilotyöpaikoiksi. On useita tapoja löytää piilotyöpaikka, yksi niistä on lisätä ansioluettelonsa verkkoon ja näin tulla työnantajien löytämäksi.

Verkosta löytyy paljon erilaisia CV-tietokantoja ja meillä Monsterillakin on omamme, jota käyttävät mm. rekrytointikonsultit ja yritysten henkilöstöpäälliköt. Hyödynnämme CV-kantaa myös Monsterin omissa rekrytoinneissa.

Lisää CV Monsteriin

Vinkit rekrytointijärjestelmissä ja -tietokannoissa erottumiseen

Käytä avainsanoja

Rekrytointiprosesseissa hyödynnetään nykyään paljon automaatiota, joten rakenna profiilisi niin, että se on helposti löydettävissä. Kun jätät CV:si Monsteriin, on tärkeää käyttää avainsanoja, sillä rekrytoijat tekevät CV-hakuja myös avainsanoilla. Panosta tähän ja mieti, minkälaisilla hakusanoilla ajattelisit työnantajan etsivän kaltaistasi osaajaa.

Vinkkejä olennaisiin avainsanoihin saat esimerkiksi lukemalla sinua kiinnostavia työpaikkailmoituksia ja poimimalla niistä sopivia sanoja myös omaan CV:seesi. Hyviä avainsanoja ovat mm. haettuun toimialaan liittyvät sanat, erilaiset ohjelmien tai järjestelmien nimet ja lyhenteet, koulutusasteen tai oppilaitosten ja yritysten nimet.

Älä tee CV:stäsi kuvatiedostoa

Jos olet esimerkiksi taittanut itsellesi visuaalisen CV:n, älä tallenna sitä kuvatiedostona vaan PDF-tiedostona, jotta tekstit säilyvät tekstielementteinä. Järjestelmät eivät pysty lukemaan tekstiä kuvatiedostosta, joten CV:si ei nouse esille hakutuloksissa.

Otsikoi CV:si hyvin

Erottuminen on tärkeää erityisesti sellaisilla aloilla, joissa on paljon kilpailua työpaikoista. Jotta kiinnittäisit rekrytoijan huomion ja tulisit paremmin löydetyksi kannattaa panostaa erottuvaan ja löydettävään otsikkoon.

Pelkän “Ansioluettelo” tai “CV Etunimi Sukunimi” -tyylisten geneeristen nimien sijaan CV:llesi kannattaa antaa osaamistasi kuvaava otsikko, joka auttaa sinua erottautumaan järjestelmästä. Ammattitaitoa ja nimikettä kuvaava otsikko voisi olla esimerkiksi: “Asiakaspalveluhenkinen myyjä etsii töitä”.

Monsterin järjestelmässä CV:n nimeä eli otsikkoa kysytään heti kun CV:n täyttö aloitetaan.

Pidä profiilisi ajan tasalla

Jos CV:täsi ei ole päivitetty järjestelmään pitkiin aikoihin, se ei nouse hakutuloksissa yhtä hyvin. Myös työnantajat ovat kiinnostuneimpia tuoreemmista ansioluetteloista.

Suosittelemme päivittämään CV:n järjestelmäämme vähintään 3 kuukauden välein. Tällöin CV-kantaamme käyttävät työnantajat myös tietävät, että olet edelleen työnhaussa ja kiinnostunut kuulemaan uusista työmahdollisuuksista.

Luonnollisesti CV kannattaa päivittää aina kun työtilanne muuttuu, mutta pidä myös huolta, että yhteystietosi ovat ajantasaiset.

Täytä kaikki vaaditut kentät huolellisesti

Hyvin täytetty CV erottuu aina joukosta. Kerro siis monipuolisesti ja selkeästi osaamisestasi, koulutuksestasi, tavoitteistasi ja itsestäsi. Mitä täydellisemmin täytät koko CV:n, sitä varmemmin se tavoittaa kiinnostavat työnantajat.  Älä unohda täyttää lomakkeelle myös kaikkia yhteystietojasi.

 

Lisää CV ja tule työnantajien löytämäksi

Älä kuitenkaan jätä työnhakuasi passiivisesti pelkkien netin CV-tietokantojen varaan, vaan muista olla myös aktiivinen verkostoissasi ja etsiä avoimia työpaikkoja sekä ottaa yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin.