“The only way to do great work is to love what you do.” – Steve Jobs

Mikä minusta tulee isona? Olisiko aika vaihtaa tehtäviä tai yritystä? Onko se mitä teen mielekästä ja motivoivaa? Olisiko aika miettiä uutta suuntaa uralle?

Jos pohdit näitä asioita, et ole ainoa. Oman urapolun pohtiminen säännöllisesti kannattaa. Työ vie kuitenkin suuren osan valveillaoloajasta, joten olisihan sen syytä olla tyydyttävää.

Miten miettiä omaa uraa eteenpäin?

Omalle uralle voi laatia suunnitelmia. Kuitenkin on hyväksyttävä, että ura on myös sattumien summa. Silti urasuunnittelu kannattaa.

Voit aloittaa urasuunnitelmasi miettimällä, missä olet tällä hetkellä urallasi ja minne haluat jatkossa mennä. Kun mietit uraasi, hyvä tarkasteluaika on 5-10 vuotta eteenpäin. Jos mietit ainoastaan vuoden päähän, on se kovin lyhyt aikajakso, joka määrittyy paljon sen mukaan, mitä olet tähän mennessä tehnyt. Pidemmällä ajanjaksolla monet asiat muuttuvat mahdollisiksi. Onkin hyvä miettiä erilaisia väliaskeleita ja välitavoitteita osana omaa urakehitystä.

Ohessa 10 kysymystä urasuunnittelun tueksi:

On myös hyvä huomioida, että urasuunnitelmat eivät tule kerralla valmiiksi. Ne kun vaativat pohdintaa, ajatusten kypsyttelyä ja aikaa itsessään.

Jos huomaat tarvetta muutokselle, toimi.

pilvi nybom

Pilvi Nybom
Business / Career Coach – InCoaching Oy

Artikkelin kirjoittaja Pilvi Nybom on kokenut uravalmentaja, joka on valmentanut menestyksekkäästi lukuisia työnhakijoita. Pilvin tuottama Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi on suunnattu kaikille, joiden työnhakutaidot kaipaavat päivittämistä. Tai jos kiinnostuit juuri sinulle räätälöidystä uravalmennuksesta, ota yhteyttä Pilviin.