Tuntuuko sinusta, että et tienaa tarpeeksi? On oikeastaan kaksi mahdollisuutta saada työstään korkeampaa palkkaa – vaihtamalla työpaikkaa tai saada palkankorotus nykyisessä työpaikassasi.

Ota nämä asiat huomioon, kun laitat työhakemukseesi palkkatoiveen tai suunnittelet pyytäväsi korkeampaa palkkaa nykyiseltä työnantajaltasi.

1. Tunne markkina-arvosi

Ota selvää alasi tyypillisistä palkoista ja suhteuta ne koulutus- ja työhistoriaasi. Työhakemuksessa tai -haastattelussa esitetty epärealistinen palkkatoivomus (joko liian korkea tai liian matala) voi pilata mahdollisuutesi saada työpaikka.

Voit käyttää apuna erilaisia palkkalaskureita, esimerkiksi palkkadata.fi-sivulla voit verrata nykyistä palkkaasi tai palkkaodotustasi muiden samanlaisissa työtehtävissä työskentelevien ihmisten palkkoihin. Tietoa palkoista saa myös mm. headhuntereilta ja ammattiliittojen palkkatilastoista.

2. Mieti, mitä lisäarvoa tuot yritykselle

Jokainen työntekijä vahvistaa yritystä ja tuo sille oman panoksensa. Mieti tarkkaan, minkälaista konkreettista hyötyä tuot yritykselle. Palkka on molemminpuolinen sopimus ja työntekijä on yritykselle aina myös investointi.

Mitä paremmin osaat perustella merkityksesi yritykselle, sitä vahvemmassa asemassa olet palkkaneuvottelussa.

3. Jätä palkkatoiveeseesi pelivaraa

Ota huomioon palkkatoiveessasi myös vastatarjouksen mahdollisuus. Aseta palkkatoiveesi siis hieman korkeammaksi, kuin tavoittelemasi palkka. Pidä palkkatoiveesi kuitenkin realistisena.

4. Pyydä ajantasaista työnimikettä

Jos olet ollut samassa yrityksessä pitkään, selvitä vastaako työnimikkeesi nykyisiä työtehtäviäsi. Esimerkiksi jos olet aloittanut junior-positiolla, mutta saanut kuitenkin työkokemuksen mukana lisää vastuuta ja uusia työtehtäviä, kannattaa tarkistuttaa, olisiko junior-etuliite aika ottaa pois tittelistäsi.

Realistista työnimikettä pyytämällä ajattelet myös tulevaisuuttasi. Mitä paremmalta työhistoriasi näyttää CV:ssäsi, sitä helpommin sinun on mahdollisuus saada osaamistasi vastaavia töitä.

5. Keskustele avoimesti palkoista

Suomessa ei tyypillisesti ole tapana kertoa omia palkkatietojaan edes parhaille ystävilleen. Moni kokee toisten raha-asioiden utelun kiusallisena, vaikka avoin palkkakeskustelu kuitenkin lisäisi tietoa yleisestä palkkatasosta.

Keskustelu palkoista työkaverien kesken auttaa myös huomaamaan palkkaukseen liittyviä epäkohtia yrityksen sisällä. Esimerkiksi, jos täysin samaa työtä tekevä kollegasi saa enemmän palkkaa kuin sinä, voit ottaa asian puheeksi esimiehesi kanssa.

 

Vinkit koostettu kansainvälisen Paylab.com-sivuston tuottaman artikkelin pohjalta. Paylab toimii Suomessa nimellä Palkkadata.