Tällä viikolla vietetään Voihan työelämä!-viikkoa ympäri Suomea erilaisten tapahtumien merkeissä. Viikon taustalla on huoli työhyvinvoinnista.

Sairauspoissaolot, tapaturmat, työkyvyttömyyseläkkeet ja muut menetetyn työpanoksen kustannukset ovat yhteiskunnalle noin 24 miljardia euroa vuodessa. Suuri osa kustannuksista voitaisiin välttää, jos työpaikoilla otettaisiin vuosien mittaan kehitetyt parhaat keinot ja hyvät ideat oikeasti käyttöön.

Keinoja työelämän ja työhyvinvoinnin parantamiseksi on meillä kaikilla. Voit jakaa oman vinkkisi ja lukea muiden ajatuksia hashtageilla #voihantyöelämä ja #stressihallinnassa.

Kampanjan sivuilla voit tehdä esimerkiksi hoppubarometrin, joka kertoo kuinka kiireinen olet, tai testata, mikä on sinun roolisi oman työpaikkasi työhyvinvoinnin edistäjänä.

Voihan työelämä! -viikon päättää Tapaturmapäivä. Tänä vuonna Tapaturmapäivä kiinnittää huomiota kiireeseen, joka on osasyyllinen vuosittain yli 600 000 tapaturmaan.

– Liian usein tapaturma on seurausta huolimattomuudesta, ajattelemattomuudesta ja kiireestä. Tapaturmien ehkäisyssä asenne ja toimintatavat ovat ratkaisevia, muistuttaa asiantuntija Kerttuli Harjanne Työturvallisuuskeskuksesta.

Voihan työelämä! -viikko on saatu aikaan yhdistämällä monen työhyvinvointitoimijan voimat. Viikon järjestävät Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Stressi hallinnassa -kampanja, Työ ja perhe-elämä -ohjelma sekä Tapaturmapäivä-kampanja. Myös Työelämä2020-hanke on mukana.

Voihan työelämä! –viikon sivut

Työterveyslaitoksen tiedotteesta koonnut

 

Mirva Puranen
Monster.fi