Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja huipentui Vastuullisin kesäduuni -kilpailun palkintojen julkistukseen Alma-talolla tiistaina 25.8. Kärkeen sijoittuivat Fingrid ja Lasten Kesä ry.

 

Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun osallistui 85 työnantajaa ja vastauksia saatiin 5 702 kesätyöntekijältä. He arvioivat työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kesätyöntekijöiden mielestä kesätyökokemuksen vahvinta antia olivat hyvä työilmapiiri sekä lämmin ja reilu työyhteisö.

Kilpailun voittajat valittiin pienten ja keskisuurten sekä suurten organisaatioiden sarjassa. Pienten ja keskisuurten sarjassa voittajaksi arvioitiin lastensuojelujärjestö Lasten Kesä ry. Erityisesti perehdytys ja ohjaaminen, sekä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutuminen saivat vastaajilta kiitosta. Kolmen kärkeen ylsivät myös IT-alan yritykset Bitwise ja Vincit.

Suurten organisaatioiden sarjan voitti puolestaan sähkönsiirtoyhtiö Fingrid. Erityisesti työtehtävien mielekkyys ja yleinen tyytyväisyys kesätyökokemukseen nostivat Fingridin voittajaksi. Seuraaville sijoille pääsivät vuokra-asuntoyhtiö VVO ja rakennusyhtiö Skanska.

 

Nuoret tarvitsevat palautetta osaamisestaan

Nuorten mielestä kesätyönantajilla olisi parantamisen varaa erityisesti palautteenannossa.

– Nuoret ovat työuran alussa ja epävarmoja omasta osaamisestaan, he tarvitsevat säännöllisesti paljon epävirallista palautetta ja ohjaamista. Nuoret pitävät palautteen saantia myös tärkeänä ammatillisen kehittymisen kannalta, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen muistuttaa.

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 262 työnantajaa.

 

Vastuullisin kesäduuni -voittajat, TOP 10:

Pienet ja keskisuuret yritykset:
1. Lasten Kesä ry
2. Bitwise Oy
3. Vincit Oy
4. Suomalainen Kirjakauppa Oy
Isojoen Konehalli Oy
6. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
7. Sentraali (Oy Eniro Finland Ab)
8. OP Etelä-Häme
9. Castrén & Snellman Attorneys Ltd
10. HFT Network Oy

Suuret yritykset:
1. Fingrid Oyj
2. VVO-yhtymä Oyj
3. Skanska Oy
4. Ponsse Oyj
5. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy
6. Kotkamills Oy
7. Fiskars Oyj Abp
Luvata Pori Oy
9. Alko Oy
Vantaan Energia Oy
SSAB

 

Vastuullisin kesäduuni 2015 -erikoismaininnat:

– Paras perehdytys ja ohjaus: Skanska Oy

– Innovatiivisin kesätyökäytäntö: Bitwise Oy

– Esimerkillinen alle 18-vuotiaiden työllistäminen: Pertunmaan 4H-yhdistys ry

– Esimerkillinen vammaisten ja osatyökykyisten työllistäminen: Espoon kaupunki

 

Vastuullinen kesäduuni 2015

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, T-Median, Alma Median, Soneran, Monsterin ja Nokian yhteinen kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kampanjan ytimessä ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

 

Lähde: Vastuullinen Kesäduuni