Monster Klubi tarjoaa toukokuussa Helsingissä yli 50-vuotiaille työnhakijoille suunnatun työnhakutapahtuman. Vastaamme tapahtumalla meille esitettyihin toiveisiin, ja kokoamme yhteen useita mielenkiintoisia vieraita ja näkökulmia tästä paljon mediassakin riepotellusta aiheesta.

Tämän tapahtuman jälkeen lähdet työnhakuun vakuuttuneena siitä, että ikä ei ole työllistymisesi este!

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Tapahtumaan mahtuu 100 ensimmäistä, joten varmista paikkasi ilmoittautumalla mukaan!

Torstai 26.5. klo 13:00-16:00
Alma-talo, Alvar Aallon katu 3C, Helsinki

13:00 Tilaisuuden avaus, Mirva Puranen, Manager, Job Seeker Services, Monster
13:15 Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa – Riikka Pajunen, valmentaja, Montevista
14:15 Energia ja verkostot tuottavat tulosta – Kalle Toivonen, toimitusjohtaja, Semantix
14:45 Miten yli 50-vuotias voi menestyä työnhaussa? – Jarmo Virtanen, seniorikonsultti, Managing Partner, Arespartners
15:15 Työ etsii tekijäänsä ja tekijä etsii työtä! Mikro- ja pk-yritysten piilevät tarpeet – Marja Kaijala, hankevastaava, XL-Knowhow-hanke, Helsingin Yrittäjät
15:45 Loppuyhteenveto ja kysymyksiä
16:00 Tapahtuma päättyy

Tarkemmat puheenvuorojen sisällöt löydät hiukan alempaa.

Tapahtuma on tarkoitettu työnhaussa oleville yksityishenkilöille. Mikäli haluat osallistua tapahtumaamme yrityksen edustajana tai muusta kiinnostuksesta, tai haluat muutoin lisätietoja tapahtumistamme, olethan erikseen meihin yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi

Puheenvuorojen esittelyt

Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa – Riikka Pajunen, valmentaja, Montevista

Turhauttaako työnhaku ja alkaako usko loppua? Olet hakenut aktiivisesti töitä onnistumatta?

Työnhakijan omat uskomukset ja asennoituminen itseensä ja työnhakuprojektiinsa vaikuttavat suuresti onnistumiseen. Tutkitaan näitä yhdessä ja viedään sinun työnhakuprojektiasi hyvään suuntaan kannustavalla ja realistisella otteella. Fokus on mentaalisissa työkaluissa ja oman voiman vahvistamisessa.

Haemme ratkaisuja työnhaun pulmakohtiin:

– Miten käsittelet tunteitasi työnhaussa?
– Miten taklaat vastoinkäymiset?
– Millaista energiaa välität työnantajille?
– Miten rytmität työnhakuarkeasi?
– Miten säilytät positiiviseen vireen?
– Mistä saat energiaa ja voimaa työnhakuusi?

Energia ja verkostot tuottavat tulosta – Kalle Toivonen, toimitusjohtaja, Semantix

Tulkki- ja käännöspalveluja tarjoavan Semantixin tuore toimitusjohtaja ja entinen johto- ja asiantuntijatason rekrytointeihin erikoistuneen Experiksen liiketoimintajohtaja Kalle Toivonen korostaa verkostojen ja oman energiatason merkitystä työnhaussa onnistumisessa.

– Oma kokemukseni niin rekrytoijana kuin hakijana on, että on helpompaa työllistyä hyödyntämällä omia verkostoja kuin hakemalla julkisessa haussa olevaa työpaikkaa. Kun lopulta pääsee keskustelemaan työtehtävistä pitää muistaa, että haastattelutilanne on kuin mikä tahansa myyntitapahtuma jossa ensivaikutelma, asenne ja persoonallisuus ratkaisevat lopullisen valinnan.

Miten yli 50-vuotias voi menestyä työnhaussa? – Jarmo Virtanen, seniorikonsultti, Managing Partner, Arespartners

Arespartners on avainhenkilöiden rekrytointiin, valintaan ja kehittämiseen keskittynyt yritys, jonka konsulttina ja partnerina Jarmo Virtanen toimii. Arespartnersilla tehdään julkisia hakuja, suorahakuja ja soveltuvuuden arviointeja kotimaassa ja kansainvälisesti.

Tässä tapahtumassa Jarmo pohtii oman kokemuksensa kautta

– Itsensä tunnistamista
– Motiiveja työelämässä
– Mitä työnantaja pohtii yli viisikymppisistä ja
– Mikä yli viisikymppisestä tekee vielä kiinnostavan vaihtoehdon työmarkkinoilla

Työ etsii tekijäänsä ja tekijä työtä! Mikro- ja pk-yritysten piilevät tarpeet – Marja Kaijala, hankevastaava, XL-Knowhow-hanke, Helsingin Yrittäjät

Suomalaisissa mikro- ja pk-yrityksissä on paljon tekemätöntä työtä. XL-knowhow -hankkeen tavoitteena on auttaa yrittäjiä löytämään kokeneita ammattitaitoisia työntekijöitä erilaisiin työsuhteisiin.

– Kokeneet työnhakijat ovat työvoimapotentiaalia, joiden ammattitaito, toimialaosaaminen, työyhteisötaidot ja elämänkokemus pitää saada tehokkaasti työmarkkinoiden käyttöön. Tämä osaaminen kannattaa hyödyntää mpk-yrityksien liiketoiminnan kehittämiseen, toteaa Marja Kaijala, XL-Knowhown hankevastaava.

Hankkeessa järjestetään tapahtumia, jossa työnantajat ja XL-osaajat kohtaavat ja arvioivat mahdollisuuksiaan löytää yhteinen hyöty: yritys löytää omiin tarpeisiinsa ammattitaitoisen osaajan, tarkoituksenmukaiseen työsuhteeseen tai vaikkapa yrittäjäkumppanin. XL-osaaja puolestaan itselleen kiinnostavaa työtä ja uusia mahdollisuuksia.